Во грижата за околината и подобра животна средина, а по повод 22 Април Денот на планетата Земја нашето училиште организираше низа активности: квизoви – соодветни на возраста на учениците, литературен и ликовен конкурс.

На литературниот конкурс наградени се следните ученици :
Ријад Гегиќ 8б – прва награда,
Сара Гегиќ 6а- втора и
Максим Симоновски 6а – трета награда

Во прилог можете да ги превземете нивните литературни творби:

Исто така се одржа и ликовен конкурс и творбите можете да ги погледнете во галеријата подолу:

Прва награда:
Горан Стојановски 6 а

Горан Стојановски 6а

Втора награда:
Николина Стојановска – 9б одд.

Николина Стојановска 9б

Трета награда:
Сара Гегиќ – 6а одд.

Сара Гегиќ 6а

Пофалници добија следниве ученици:

Матеј Симоновски 7а
Дора Груевска 7в
Дарио Димишковски 6в
Ангела Ристова 9а
Матеј Трајковски 5 одд
Љупка Крстевска 5 одд
Лела Николовска 5 одд
Бојана Јаневска 2 одд
Борјан Живковски 2 одд
Ивана Митевска 2 одд
Драган Димовски 3 одд
Ивона Стојановска 3 одд