Поезијата е стара колку и човештвото и по повод на светскиот ден на поезијата 21 март преку творбите на нашите ученици ја ставаме на пиедесталот што го заслужува.

На следните линкови можете да ги прочитате творбите на нашите ученици по повод денот на поезијата.